Жителите на Харманли излязоха на протест срещу бежанския лагер в града. Те настояват центърът да бъде закрит, съобщава кореспондентката на БНР.

Хората се събират на площада, след което ще тръгнат в шествие към центъра. Начело на шествието ще застане евродепутатът и зам.-председател на ВМРО Ангел Джамбазки.

Местните жители са особено притеснени от разпространението на заразни болести в центъра. Те са категорични, че институциите прикриват истинската картина и не дават конкретна информация за случаите на заразни заболявания.

Един мигрант от Харманли се лекува от малария

Един мигрант от Харманли се лекува от малария

Днес се проведе протест на жителите на града

Припомняме, че общинската съветничка Светлана Николова алармира, че в бежанския център върлуват краста и тропическа болест, наречена кожна лайшманиоза. Тя е известна като "бяла проказа", наричат я още "Злото от Алепо". През последната седмица са регистрирани 20 случая на краста.

Оръжие срещу нелегалните мигранти по границата поискаха  варненци

Оръжие срещу нелегалните мигранти по границата поискаха варненци

Излязоха на пореден протест срещу нахлуването на чужденците

Омбудсманът Мая Манолова настоя здравният министър Петър Москов да изпрати медици, които да прегледат чужденците и да кажат има ли краста.

В петък Москов изпрати лекари в бежанския център, които да извършат прегледи и да следят отблизо ситуацията.

Основните искания на протестиращите са да бъде закрит бежанският център и оставката на шефката на агенцията за бежанците Петя Първанова, както и на ръководството на лагера.

Папатаци налазиха бежанците в Харманли

Папатаци налазиха бежанците в Харманли

От центъра уверяват, че няма краста и екзотични болести сред мигрантите

Един от протестиращите е категоричен, че няма как да не се страхуват от болестите, като виждат мигрантите как пипат всичко по пазара.

Ангел Джамбазки коментира, че хората се опасяват, че има зарази, а властите лъжат и се опитват да прикрият разпространението на болести, които са забравени на Балканите и в България заради ваксините. Той също подкрепя опасенията на жителите на Харманли и предупреждава, че сега има опасност тези забравени болести отново да се разпространят.