В Бяла министърът на вътрешните работи Румен Петков, посланикът на Германия Михаел Гайер и председателят на футболния съюз Борислав Михайлов дариха средства в помощ на пострадалите и загиналите в катастрофата на 7 декември, предаде БНР.

С едноминутно мълчание в памет на загиналите в катастрофата започна срещата в град Бяла. Кметът Кольо Келерджиев припомни трагедията и каза, че със събраните пари не може да се върне човешки живот, но трябва да се помогне за лечението на ранените и да се подкрепят семействата на загиналите.

Германският посланик у нас Михаел Гайер каза, че е само куриер на едно добро дело и предаде на общината събраните 15 000 евро от двете немски фондации "Браун" и "Бекембауер". Посланик Гайер използва случая да поздрави българите за връщането им в Европа.

Борислав Михайлов дари 10 000 лв. от БФС, а министър Румен Петков предостави патрулна кола и четири нови полицейски щата, за да се въведе денонощен контрол на критичния участък при моста край град Бяла.

Кметът Келерджиев съобщи, че парите, събрани в банковата сметка ще бъдат разпределени в края на януари от обществен съвет и че вече е готов проектът за нов мост, изработен благотворително за град Бяла.