Инициативен комитет от жители на село Мусачево, община Елин Пелин ще заведе дело срещу решението на Столична община да изгради площадка за балиране и съхранение на отпадъци на границата между Мусачево и Горни Богров

Ако преди произнасянето на съда започне да пристигат бали с боклук от София хората ще излязат на протести с блокиране на пътя към столицата, заяви председателят на сдружение "Нови хан - европейско селище" Огнян Чипев, цитиран от БНР.

"Хората реагират, според мен, съвсем нормално и адекватно, тъй като те много са пострадали от всичко, което се случва от гледна точка замърсяване от комбината "Кремиковци". Много се притесняват и от нещата, които се случиха през август по-миналата година, които бяха свързани с наводненията в този район. Едно повторно такова нещо ако се случи тези отпадъци ще бъдат абсолютно опасни. Просто искат чист въздух и чиста земя".

Според думите на Чипев в края на януари кметът Бойко Борисов е задвижил изпълнение на решението на столичния общински съвет от средата на миналата година за изграждането на площадка от близо 160 декара между Долни Богров и Мусачево за временно съхранение на балите със софийския боклук.