Екипите на ГД "Пожарна безопасност и защита на населението" продължават да оказват съдействие след интензивните валежи днес. Най-много сигнали за наводнения са получени на територията на областите Велико Търново, Пазарджик и Пловдив.

Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

Област Велико Търново

Постъпилите сигнали са главно в община Елена (гр. Елена и с. Константин). Получени са седем сигнала за наводнени дворове, приземни етажи и мазета. Към 19 часа пет от тях са отработени. Към момента три екипа отработват последните съобщения от с. Константин.

Денонощно наблюдават реките Янтра и Белица

Денонощно наблюдават реките Янтра и Белица

В община Златарица се активираха свлачища

Област Пазарджик

В оперативния център на пазарджишката пожарна служба са постъпили около 50 сигнала за наводнени мазета, приземни етажи, магазини и участъци от пътната инфраструктура. Получени са сигнали и за закъсали автомобили. Сигналите се отработват от пет екипа на РДПБЗН-Пазарджик.

Пак порой и градушка в Пловдив
Обновена

Пак порой и градушка в Пловдив

Проливен дъжд в села до Елена и Ловеч

Област Пловдив

Над 100 са сигналите за наводнени приземни етажи и мазета постъпили в пожарната служба на Пловдив. Няколко от съобщенията са и за наводнени участъци от пътната инфраструктура и закъсали автомобили. Към момента произшествията се отработват от осем екипа.

Свободният от дежурство състав е събран и е включен в работата на терен. Шест транспортни участъка са наводнени и не се допуска преминаването на превозни средства през тях. Създадена е организация за предисоциране на сили и средства от съседни области на област Пловдив, които да окажат помощ при обработването на сигналите.