6 броя немаркирани хрилни мрежи, с приблизителна обща дължина 400 метра са извадили инспекторите на ИАРА при проверка на река Дунав от р.к. 609-650. Мрежите са извадени, но нарушителите не са установени.

Проверка от инспекторите в Плевен е извършена и на язовир "Мъртва долина 1", където е установена поставена в работно положение хрилна мрежа. Тя е извадена и предадена за унищожаване. Проверката там е направена след подаден сигнал на спешния телефон 112.

Отново след подаден сигнал към спешния телефон 112 и извършена проверка по вода на езеро "Вая", контролни органи на ИАРА в Бургас са установиха поставени в работно положение 4 броя мрежи без улов в тях. Мрежите са иззети и предадени за унищожаване.

От ИАРА докладват днес и че са заловили нерегламентирано драгиращо средство за улов на бяла пясъчна мида, поставено на борда на риболовен кораб, акостирал на кея на м. "Аркутино". Там са отишли със служители на МВР към РУ град Приморско.

Съставен е доклад от проверката, а уредът е иззет и предаден за унищожаване. На собственика на риболовния кораб с регистрационен номер ще бъде съставен акт.

ИАРА с акции срещу бракониери в Бургаско

ИАРА с акции срещу бракониери в Бургаско

Открили общо 1500 метра незаконни мрежи на язовир "Пясъчник" и езеро Вая