Насекоми нахапаха туристка в скъп хотел във Варна, съобщава bTV.

Жената е била нападната от буболечките в хотелската си стая, а от множеството ухапвания е получила дори алергична реакция.

Потърпевшата разказва, че от години живее в Ню Йорк, но се прибрала за седмица в България, за да се срещне с приятели в морската столица. Въпреки че избрала хотела по добрите отзиви в интернет и сравнително високите цени за нощувка, тя била неприятно изненадана.

"Когато си легнах, след няма и половин час вече се чувствах нещо некомфортно и не разбирах какъв е проблемът. След един час скочих, светнах всички лампи и видях, че има страшно много буболечки навсякъде. Аз съм цялата нахапана - лицето ми, тялото ми. Не е приятно изобщо", обяснява тя.

Тодор Кантарджиев иска от общините по-добри мерки срещу комарите и кърлежите

Тодор Кантарджиев иска от общините по-добри мерки срещу комарите и кърлежите

Контролът на масовите инфекции е в ръцете на държавата

Независимо от извиненията от страна на персонала, жената отказала да плати престоя си и напуснала хотела още същата нощ.

От хотела пък се оправдават, че насекомите се пренасят от пристигащите туристи. Те посочват, че имат сключен договор с фирма за дезинфекция и редовно се извършва обезпаразитяване. Досега оплаквания не е имало, уверяват от персонала.

Въпреки това обаче потърпевшата туристка обмисля да подаде жалба до Комисията за защита на потребителите.

Самолети пръскат срещу комари край Дунав

Самолети пръскат срещу комари край Дунав

След като премиерът разпореди да започне борба срещу насекомите