Немска овчарка нахапа 7-годишно дете в Самоков, съобщават от МВР.

Инцидентът станал на 11 септември, но за него полицията съобщава едва днес.

Жена сигнализирала, че докато се разхождала с дъщеря си в района на ул. "Подридна", детето било нападнато и нахапано по главата от кучето, което било изведено без каишка и намордник от неговата собственичка.

След преглед и оказана медицинска помощ в болница момиченцето било освободено за домашно лечение.

Питбул нахапа 9-годишно дете в столичен парк

Питбул нахапа 9-годишно дете в столичен парк

Момчето било откарано по спешност в "Пирогов"

Веднага след като получили сигнала, полицейските служители започнали проверка по случая. Стопанката на животното била призована в районното управление за обяснения, след което й бил връчен предупредителен протокол и съставен акт за нарушение.

Това е поредният случай на нахапано дете за последния месец. В началото на септември питбул нахапа 9-годишно дете в столичен парк.

Припомняме инцидентите с кучета само за последните месеци - на 22 април 2019 г. куче нахапа 3-годишно дете в кърджалийско село Македонци.

На 7 юни 2019 г. пет домашни кучета убиха мъж в софийското село Владо Тричков. За тези кучета и преди е имало сигнали, но не са взети мерки.

Дни по-късно, на 20 юни два питбула нахапаха 8-годишно момиче, което карало колело пред погледа на майка си до своя блок. Наложило се и други хора да се притекат на помощ, за да разтърват кучетата.

Поради тази причина през юли депутатите завишиха санкциите за кучета без намордник, което обаче доведе до обществено недоволство.

Завишиха глобите за кучета без намордник

Завишиха глобите за кучета без намордник

Въвежда се и единна методика за определяне агресивността при кучетата