Лошите условия на труд и ниските заплати изкараха на протест работниците от полигоните за борба с градушките в Монтанско, съобщава БиТиВи.

Недоволство е заради недостатъчен брой специалисти, недофинансиране на дейността и ниско заплащане породиха недоволство и миналата година.

Почти всички работници от 20-те площадки в областта се събраха на протеста на полигона в село Долно Церовене.

Ракетострелецът Иван Иванов коментира, че заплатите са много ниски. По думите му работят за минималната заплата, а чисто взимат около 340 лева. Те не стигат, тъй като в тях се включват разходите за път и поддържане на площадката.

Миналата година са работили по двама души на площадките. Получили обещание, че от тази година ще са по трима, с добро заплащане. Хората споделят, че са били излъгани. Вече осем години заплатите им не са били увеличавани. Служител попита като си плати бензина и храната, какво остава за вкъщи. Не остават пари да си плати тока и водата.

Протестиращите са категорични, че ако обещанията към тях не бъдат изпълнени, няма смисъл да откриват сезона. Всяка година ги увещавали да започнат работа и че всичко ще се оправи, но след това нищо не се случва и есента се забравя за тях.

Иван Иванов е категоричен още, че твърдо са решили, ако исканията им не бъдат приети, да не ходят и на работа и да не излизат по площадките.