Предвиждат се нови мерки за за пътна безопасност в София заради зачестилите катастрофи. Те са насочени към подобряване на пътната маркировка и видимостта на пътя.

2358 автомобила са засечени да се движат с превишена скорост в столицата за 15 дни. Най-високата засечена скорост е 154 км/ч. По тази причина в свой доклад Столичният общински съвет (СОС) предлага конкректни мерки, съобщи bTV.

Тежка верижна катастрофа в София

Тежка верижна катастрофа в София

На мястото има екипи на полицията и Столичната община

Предвиждат се полагане на специална маркировка с по-голямо сцепление преди всички пешеходни пътеки, допълнително осветяване, обезопасяване на спирки на градския транспорт, поставяне на модулни пешеходни острови в средата на пътното платно на големи булеварди, монтиране на нови ограничители тип "бъмпери" за намаляване на скоростта и на интелигентни радарни табла, визуализиращи моментната скорост на автомобилите, както и закупуване на тестове за установяване наличието на наркотици или техни аналози.

Кола влезе в насрещното и се обърна по таван на Околовръстното в София

Кола влезе в насрещното и се обърна по таван на Околовръстното в София

Двама души са пострадали

"Искам общините да могат да глобяват за три основни нарушения. На първо място, превишена скорост, на второ - преминаване на червен светофар, и на трето - шофиране в забранена посока на движение. Само за две седмици имаме над 100 МПС-та със скорост над 100 км/ч. 160 км/ч е най-високата скорост", каза предесдателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев, цитиран от bTV.

Кола блъсна 16-годишно момче в София

Кола блъсна 16-годишно момче в София

Момчето е в болница, а виновникът е избягал