Новият асфалт на бул. "Константин Величков" вече е с дупки и пукнатини. За поредния некачествен ремонт в столицата алармираха от Гражданската организация "Спаси София".

Активистите разпространиха снимки, които показват разпадащата се асфалтова настилка по споделеното трасе на булеварда, който беше пуснат в експлоатация само преди месец. Те посочват, че вече са се появили множество напуквания, пропадания и дупки, а шахтите са разбити.

От организацията припомнят, че трасето трябваше да бъде отворено на 15 септември, след което срокът се измести за декември. След ремонта, продължил няколко месеца, обаче трасето се нуждае от повторно затваряне и преасфалтиране, посочват те.

До 15 септември завършва ремонтът на "Константин Величков"

До 15 септември завършва ремонтът на "Константин Величков"

От Столична община очакват изключително затруднен трафик в София

От "Спаси София" припомнят и че през октомври тогавашният зам.-кмет по транспорта Евгени Крусев отстрани фирма "Амфисия" заради некачествено строителство. Проектът беше възложен на общинското дружество "Софинвест", а на обекта се появиха техника и работници на "Щрабаг", които преасфалтираха целия участък, посочват те.

"Какви материали и строителни технологии са ползвали двете фирми, че настилката да се разпадне толкова бързо?", пита Гергин Борисов от организацията и допълва, че активистите неколкократно са внасяли официални предложения до Столичната община как булевардът да бъде проектиран и ремонтиран, така че да създава минимални затруднения и да се гарантира безопасността на всички участници в движението.

Симеон Славчев пита Фандъкова за ремонта на бул. "К. Величков"

Симеон Славчев пита Фандъкова за ремонта на бул. "К. Величков"

Ремонти в София се правят и без обществена поръчка

От "Спаси София" настояват кметът на София Йорданка Фандъкова да даде ясни отговори за това чия е отговорността за некачествения ремонт и с колко са глобени двете фирми.

Според тях подобен "безкраен" ремонт показва пълното нехайство на столичната администрация. Те посочват, че осеяното с дупки трасе може да бъде опасно за пътуващите в градския транспорт и изисква незабавно вземане на мерки.

И ремонтираната ул."Граф Игнатиев" ли ще се доремонтира?

И ремонтираната ул."Граф Игнатиев" ли ще се доремонтира?

Ремонтът не е завършил

От "Спаси София" се обръщат към зам.-кмета по транспорта Дончо Барбалов с призив напролет да бъдат осигурени необходимите средства за цялостен и качествен ремонт на споделеното трамвайно трасе. Той трябва да включва подмяна на старите релси и поставяне на виброизолация, за да се избегне повторното отваряне на дупките, смятат от организацията.

Фандъкова глоби със 100 хил. лв. строителя на "Граф Игнатиев"

Фандъкова глоби със 100 хил. лв. строителя на "Граф Игнатиев"

По думите ѝ следващата стъпка е прекратяване на договора