От Регионалното министерство наредиха на община Карнобат да отстрани допуснатите заради незавършено саниране дефекти по жилищна сграда в града, съобщиха от МРРБ.

Ако общинските власти не изпълнят препоръките, ще имат финансова корекция от Управляващия орган на оперативна програма "Регионално развитие" (ОПРР).

При проверка на място на жилищна сграда на бул. "България" № 1 в Карнобат от представители на Управляващия орган на Оперативна програма "Региони в растеж" 2014 - 2020 е установено, че санирането е спряло заради застудяването и високата влажност.

Скеле за санирането на 13-етажен блок се срути в Благоевград

Скеле за санирането на 13-етажен блок се срути в Благоевград

Работниците се изтеглили минута преди скелето да рухне

Представено е писмо от Националния институт по метеорология и хидрология и Заповедна книга със заповед на проектанта по част "Архитектура", съгласувано със строителния надзор и инвеститорския контрол.

Заради спрения ремонт е започнал теч от покрива. Течовете са по тавани и стени в жилищата от последните етажи.

Бургаско семейство стои 4 месеца без ток заради некачествено саниране

Бургаско семейство стои 4 месеца без ток заради некачествено саниране

Некачествено изпълнение било съчетано с некачествени материали

Като временна мярка за спиране на течовете е изискано от бенефициента - Община Карнобат, да се покрие цялата покривна конструкция, включително стрехите, с полиетиленово фолио, до настъпване на благоприятни условия за окончателно завършване на санирането. От фирмата-изпълнител се очаква да отстрани всички допуснати грешки

Прокуратурата разследва санирането в Благоевград

Прокуратурата разследва санирането в Благоевград

Самосезирането е след журналистически разследвания

Регионалното ведомство се е сезирало след сигнали в медиите. Сградата, която е протекла при саниране, се реновира в рамките на проект "Повишаване на енергийната ефективност в жилищния сектор в град Карнобат", финансиран от оперативната програма, в който са включени общо 16 жилищни блока, уточняват от министерството на Николай Нанков.