Няма строителство, а монтажни дейности на къмпинг "Смокиня". Тази позиция изразиха от на Община Созопол пред bTV след поредния сигнал за багер на плажа.

Строителни машини поставят т.нар. "бетонни пети", които ще бъдат заровени в пясъка.

Концесионерът увери, че разполага със всички строителни разрешителни, включително за вишните на спасителите и дървените скари за пътеки по плажа.

Продължават строителните дейности на плаж "Смокиня"

Продължават строителните дейности на плаж "Смокиня"

Предстои проверка да види бетонните пети върху пясъка

От общината пък посочиха, че след първоначално представените документи и разглеждането от съответните експерти е имало доста несъответствия, които са били върнати от главния архитект към съответните податели за привеждането им според изискванията за поставяне на преместваемите съоръжения.

Зам.-кметът по строителството в Община Созопол Румен Кисьов обясни, че вследствие на представените впоследствие документи са издадени определен брой разрешения за поставяне с вчерашна дата и днешна дата за плаж Смокиня-Север. По негови думи като изключителна държавна собственост на бреговата ивица, която е извън урбанизираната територия, могат да се извършват съответните монтажни дейности, стига да не пречат на гражданите и да не са в нарушение на заповедта на забраната за строителство.

И прокуратура в Бургас се самосезира по случая с разораването на „Смокиня"

И прокуратура в Бургас се самосезира по случая с разораването на „Смокиня"

Проверката ще бъде извършена от служители на МВР