Откриването на новия мотосезон налага въвеждане на ограничения на движението в София, съобщават от Столична община. Мотосезонът е под надслов "Внимание и толерантност на пътя".

Във връзка с откриването му до 12.00 часа днес се забраняват престоят и паркирането на пътни превозни средства на пл. "Св. Ал. Невски" и на ул. "Оборище" между ул. "Г.С.Раковски" и бул. "Васил Левски". Изключение се прави само за участниците в мотошествието.

От 11.00 до 19.00 часа се забраняват престоят, паркирането и влизането на пътни превозни средства по локалното пътно платно на Околовръстен път между пътен възел "Бояна" и Национален исторически музей.

Откриват мотосезона на 1 април

Откриват мотосезона на 1 април

Тази година мотото е: "Не на агресията на пътя"

Забранява се влизането на пътни превозни средства в двете посоки както следва:

От 09.00 до 12.00 часа по:

  •  ул. "Оборище" между бул. "Васил Левски" и ул. "Г.С. Раковски";
  •  ул. "11-ти август" между ул. "Московска" и пл. "Св. Ал. Невски";
  •  ул. "15-ти ноември" между бул. "Цар Освободител" и пл. "Св. Ал. Невски";
  •  ул. "Дунав" между ул. "Московска" и пл. "Св. Ал. Невски";

От 11.30 до 18.30 часа се забраняват престоят и паркирането по южното пътно платно на "Околовръстен път" между ул. "Ал. С.Пушкин" и пътен възел "Бояна".

От 11.30 до 18.30 часа се променят частично маршрутите на автобусни линии №№ 63 и 111, както следва:

  • № 63 - от бул. "Бр. Бъкстон" (посока Бояна) надясно по Околовръстен път, наляво по ул. "Ал. С. Пушкин" и по маршрута си. В обратна посока маршрутът не се променя.
  • № 111 - от бул. "Никола Петков" (посока ж.к. "Младост") по бул. "Ал. С. Пушкин", ул. "Даскал Ст. Попандреев", "Околовръстен път" и по маршрута си. В обратна посока маршрутът не се променя.

От Столична община уточняват, че в променените участъци от маршрутите автобусите ще спират на всички съществуващи автобусни спирки.