Движението по автомагистрала "Хемус" е затруднено в района на "Витиня", заради затварянето на тунела, съобщи БНР.

Росен Рапчев от Пътна полиция посочи алтернативните маршрути - в района има допълнителна организация на движението. Водачите, пътуващи от Видин, Монтана и Враца се отделят на Ребърково, а пътуващите от София се отклоняват през Своге и през Искърското дефиле.

До 27 април затварят тунел "Витиня" на АМ "Хемус"

До 27 април затварят тунел "Витиня" на АМ "Хемус"

Спира двупосочното движение в тръбата за София - за ремонтни дейности

Рапчев информира и за останалите маршрути, с които могат да се избегнат "тапите" на АМ "Хемус" при тунела "Витиня" - водачите, идващи от Русе и Варна, могат да използват прохода Хаинбоаз, да слизат долу през АМ "Тракия" или да минат през Подбалканския път I -6.

На Велико Търново патрули обясняват на водачите на тежкотоварни автомобили, че АМ "Хемус" е затворена и че по-добрият вариант пред тях е да използват алтернативните пътища. Все пак алтернативните пътища не са задължителни, а препоръчителни, добави Рапчев.

14 тунела имат нужда от основен ремонт

14 тунела имат нужда от основен ремонт

6 са от трансевропейската пътна мрежа, а 8 от републиканската

Припомняме, на 25 април, вторник, стана ясно, че проверка на Върховната административна прокуратура (ВАП) във връзка с тежкия инцидент в тунел "Ечемишка", е установила, че 14 тунела от трансевропейската и републиканската пътна мрежа се нуждаят от основен ремонт. Между тях спад и тунелите по АМ "Хемус" - "Витиня", "Топли дол", "Ечемишка" и тунел "Правешки ханове".