Трамвайна линия №6 до ж.к „Лозенец” ще бъде възстановена към средата на 2017 година. Този ангажимент е поела кметицата Йорданка Фандъкова по време на среща с представители на гражданска инициатива „Спаси София”.

Движението на трамваите ще бъде възстановено, когато приключат наземните строителни работи по строящите се по бул. „Патриарх Евтимий” метростанции от третата линия на метрото.

В съобщение до медиите от „Спаси София” подчертават, че с връщането на закрития през март тази година трамвай, ж.к. „Лозенец” отново ще има директна връзка до центъра на града. Те определят това като спечелена голяма битка на гражданското общество в София.

Столичани спасяват Трамвай №6
Обновена

Столичани спасяват Трамвай №6

Жителите на "Лозенец" се притесняват и от постоянно менящите се планове на общината

Припомняме, че през февруари жители на квартала масово излязоха на протест, за да кажат категорично, че са против плановете за закриване на поредното трамвайно трасе в града. Срещу проекта се подписаха над 5000 души.

Фандъкова е заявила също и желанието на Столична община трасето на трамвайна линия №6 да се ползва като пилотен проект за изпробване на едно от основните предложения на инициативата - трамвайни ограничители, предназначени за отстраняване на конфликтите между трамваите и автомобилното движение.