Планираното прекъсване на електрозахранването на ВиК Добрич и ВиК Шумен ще бъдe отменено при пълно изплащане на задълженията на двете дружества към "Енерго-про".

Това заявяват в прессъобщение от компанията, като посочват, че разчитат на Министерството на регионалното развитие и благоустройството за ангажимента да покрие в срок дълга на двете дружества от 10,5 млн. лева чрез "Български ВиК холдинг".

Ръководството на електроснабдителното дружество силно се надява този път, след намесата на принципала МРРБ, проблемът с изплащането на натрупаните дългове да бъде разрешен, за да може да продължи нормално да изпълнява своите оперативни дейности съгласно лицензионните си задължения.

Токът на ВиК в Шумен и Добрич може да бъде спрян

Токът на ВиК в Шумен и Добрич може да бъде спрян

Заради дългове от 10,5 милиона лева

Обявеното вчера планирано прекъсване на електрозахранването е крайна мярка, която се предприема с единствената цел да се ограничи натрупване на още по-големи задължения. Това прекъсване ще се извърши по предварително обявения график, който стартира от 29.09.2020 г.

От "Енерго-про" уверяват, че се стремят да проявяват разбиране към затрудненията на своите клиенти и винаги целта е била постигането на договорености чрез двустранни преговори.

До този момент компанията е правила многократни компромиси при провеждането през годините разговори с ВиК операторите, заявяват още от "Енерго-про".

Добрич и Шумен няма да останат без вода

Добрич и Шумен няма да останат без вода

„Българският ВиК холдинг“ ще погаси дълговете им