От "Топлофикация София" приемат предложената цена за топлинна енергия, но не са съгласни с някои корекции по ценообразуващите елементи, за което по-късно внесе официално свое становище.

"Топлофикация София" акцентира върху поисканото намаляване на разходите за персонал, както и на технологичните разходи за пренос на топлоенергия.

Ръководството на "Топлофикация София" участва в откритото заседание на КЕВР за обсъждане на новите цени за регулаторен период 2022/23 г. 

Омбудсманът не хареса идеята на "Топлофикация София" да сваля градусите на топлата вода

Омбудсманът не хареса идеята на "Топлофикация София" да сваля градусите на топлата вода

Настоява за справедлива компенсация за потребителите

От топлинното дружество на столицата подчертават, че ценят високо своите експерти и екипите си и изразяват категоричното си несъгласие с корекциите за поредна година на разходите за заплати и възнаграждения, както и с орязването на предвидените средства за социални надбавки.

Работните заплати са предмет на ежегоден преглед и преговори, като винаги се търси баланс между исканията на синдикатите, финансовите възможности на дружеството, препоръките на кредиторите и размера на утвърдените разходи от КЕВР. 

Столичната Топлофикация била в регулаторен капан

Столичната Топлофикация била в регулаторен капан

333 милиона лева загуби за отоплителния сезон

От топлинното дружество не са съгласни с корекцията на признатите за регулаторни цели технологични разходи по преноса.

Ръководството на "Топлофикация София" ЕАД посреща с разбиране стремежа на КЕВР да запази социално поносима цена за потребителя, но подчертава, че исканото драстично намаляване на размера на признатите технологични разходи за пренос ще донесе директна финансова загуба на дружеството в размер на близо 67 млн. лв.

От "Топлофикация София" се мотивират, че ако бъдат приложени всички подходи към ценообразуването от доклада на регулатора, това ще доведе до загуби за дружеството в общ размер на близо 154 млн. лв. Те настоява КЕВР да вземе предвид представените в становището мотиви. От дружеството дипломатично споделят, че търсят решение с КЕВР. 

"Топлофикация София" може да премине на мазут, ако не бъдат възобновени газовите доставки до 1 юни

"Топлофикация София" може да премине на мазут, ако не бъдат възобновени газовите доставки до 1 юни

Обмисля се и намаляване на температурата на топлата вода като мярка за икономия на гориво