Митническите служители откриха 2,425 кг марихуана при проверка на товарен автомобил на ГКПП Дунав мост - Видин, съобщава Агенция "Митници". Марихуана е била скрита във фабричните кухини на превозното средство.

Около 03,00 ч. на 27.06.2022 г., в района на ГКПП Дунав мост 2 - Видин, митническите служители спрели за проверка товарна композиция от влекач и полуремарке, превозващо козметични продукти от Холандия за Турция.

В хода на контролните действия митническите инспектори открили 2 плика със зелена тревиста маса в сандъка на ремаркето. Превозното средство е било съпроводено до Митническото бюро Видин за щателна митническа проверка. В ръчния багаж на шофьора, намиращ се в кабината, е бил открит още един прозрачен плик със зелена тревиста маса. Пликове със същото съдържание са били намерени в хладилния агрегат на ремаркето.

На откритото вещество е направен полеви наркотест. Той дал положителен резултат за марихуана. Общото количество на задържаните наркотични вещества, разпределено в 7 пакета, е 2 430 грама. Стойността му възлиза на 9 720 лева.

Под случая е образувано досъдебно производство. С постановление на прокурор водачът на камиона е привлечен в качеството на обвиняем и е задържан за срок до 72 часа. Предстои внасяне в съда на искане за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо него.

Работата по случая продължава под надзора на Окръжна прокуратура - Видин.

Откриха 9 кг марихуана на ГКПП Капитан Андреево

Откриха 9 кг марихуана на ГКПП Капитан Андреево

Наркотикът е бил скрит в газова бутилка на лек автомобил