Днес няма да бъде обявено бедствено положение в Перник, съобщават от БНР. Най-вероятно това ще стане утре след заседание на Кризисния щаб.

Заради водната криза перничани се готвят за протест. В социалната мрежа е отправен призив недоволните граждани да се съберат тази вечер на паркинга на един от големите хипермаркети в квартал "Изток".

Община Перник с нов режим на водата от днес

Община Перник с нов режим на водата от днес

Режимът вероятно ще наложи обявяване още днес на бедствено положение

До момента хората имаха достъп до течаща вода по 10 часа на ден. От днес обаче се въвежда още по-строг воден режим. Съгласно новия график в различните райони на града и околните села ще има вода по различно време. В централната градска част, кварталите "Изток", "Мошино" и "Тева", както и в по-малките населени места, които черпят вода от язовир "Студена", вода ще има от 14.00 до 22.00 часа.

Припомняме, от три седмици в област Перник е обявен воден режим, като се наложи режимът да бъде затегнат, тъй като се оказа, че първоначалният не е достатъчен, за да даде ефект и да започне събирането на достатъчен обем.

Въпреки настояването на омбудсмана, в КЕВР бе обсъдена и по-висока с 3% цена на водата в Перник от следващата година. Окончателно решение ще се вземе от регулатора на закрито заседание в последните дни на 2019 г.

В петък обявяват бедствено положение в Перник

В петък обявяват бедствено положение в Перник

Заради кризата с водата