Общинският съвет в Пловдив отмени конкурса за избор на управител на Онкологичния диспансер в града и насрочи нов, съобщи БНТ.

Временно да ръководи диспансера за 90 дни беше избран д-р Пламен Фотев.

Решенията на общинския съвет бяха съпътствани от протест и взаимни обвинения между съветниците за лобизъм и задкулисни действия при избора.

За втори път този месец общинският съвет в Пловдив работи под блокада. Протестиращи се опитаха да спрат дейността на местния парламент именно заради избора на управител на Онкологичния диспансер. Съмненията им са за опорочен конкурс.

Блокадата обаче се оказа неуспешна, тъй като голям брой от съветниците влязоха от задния вход.

Недоволство в Пловдив заради процедурата за избор на шеф на онкоцентъра

Недоволство в Пловдив заради процедурата за избор на шеф на онкоцентъра

В конкурса могат да се включат и кандидати без медицинско образование

Изборът е на групата на ГЕРБ и на господин Тотев, така че повече подробности към него, те го предложиха. Аз грях нямам. На гърба на онкоболни, на възрастни на деца, грях няма да си сложа, заяви кметът на Пловдив Здравко Димитров.

Градоначалникът добави, че няма да влезе в задкулисие, както и че се надява следващият конкурс, който беше гласуван от Общинския съвет, да бъде максимално прозрачен.

Това са сенките на плаващите мнозинства, това са партньорите на Здравко Димитров, които гласуват с него и го рекетират, като, когато не получат това, което искат, отиват и гласуват с Иван Тотев. Това е драма в управлението на града, това е много сериозен проблем, защото днес рефлектира върху онкоболните и това е лошо, отбеляза Йордан Иванов - общински съветник "Демократична България".

Осъдиха условно бившия шеф на онкоцентъра в Пловдив

Осъдиха условно бившия шеф на онкоцентъра в Пловдив

Той получи 3 г. затвор с 5 г. изпитателн срок и 2000 глоба

Според представителите на управляващото мнозинство в града изборът е временен и необходим след като администрацията оттеглила подкрепата си за предишния избор на управител на диспансера.

Общинският съветник от ГЕРБ Йордан Илиев поясни, че към момента не е имало друго предложение и то да бъде еднакво добре прието от всички. По думите му това е един компромисен вариант, който временно да изпълнява тази функция.

Общинският съвет ще предложи нова комисия, която да разглежда кандидатурите за управител на Онкодиспансера.