Отменят грипната епидемия в област Бургас. Това обяви областният управител Вълчо Чолаков след заседание на Щаба за борба с грип и остри респираторни заболявания. Решението прекратява всички предприети мерки, включително и ваканцията за учениците.

Кметовете по места имат правомощия да преценят дали дните 12 и 13 март ще бъдат учебни на територията на тяхната община. Такива намерения са заявени само от община Поморие. В останалите 12 общини училищата са готови да посрещнат учениците от утре. Взети са всички мерки по дезинфекция, организация и контрол.

Броят на заболелите от сезонен грип е спаднал на 419 случая от наблюдаваното население при 469 при обявяване на епидемията. В болниците също се отчита намаляване на броя на хоспитализираните.

Удължават грипната ваканция в София до 15 март

Удължават грипната ваканция в София до 15 март

Детските градини и ясли продължават да работят при засилен контрол на вход

С отмяната на грипната епидемия не отпадат въведените мерки за ограничаване разпространението на коронавирус. Остава забраната за масови мероприятия, спортни събития и други, които са предпоставка за събиране на много хора на едно място. От Щаба призовават за спазване на дисциплина, висока лична хигиена, както и ограничаване на пътуванията и контактите.

Припомняме, днес стана ясно, че грипната ваканция в София се удължава до 15 март.

Ваканцията за учениците се удължава и в Ловеч. Същото решение беше взето и за Велико Търново.

Вчера министърът на образованието Красимир Вълчев заяви, че се обмисля наваксване с материала през пролетната ваканция.

Зам.-министърът на образованието Таня Михайлова пък поясни, че между 6 и 16 учебни дни са загубени заради грипа.

Със заповед на министър Кирил Ананиев от 6 март до 11 март бе обявена грипна епидемия на територията на цялата страна. Епидемията бе във връзка с разпространението на грип тип В и преди да бъдат обявени първите заболели от коронавирус.

И в област Враца удължиха грипната ваканция

И в област Враца удължиха грипната ваканция

До 16 март