С нова заповед от днес влизането и излизането в София ще става по всяко време. Здравният министър Кирил Ананиев изменя заповедта си от 16 април, с която се въвеждат два часови пояса за влизане и излизане от столицата на работещи.

От днес, 21 април, гражданите, които отиват или се връщат от работа с личен автомобил, ще могат да влизат и излизат в София по всяко време срещу декларация. В декларацията ще трябва да бъдат посочени и работното място, и телефонът на работодателя.

Втори ден с километрична опашка за влизане в София
Обновена

Втори ден с километрична опашка за влизане в София

Колоната на АМ "Тракия" стигна 10 км, пунктовете на изходите работят до 8 часа

Припомняме, че ограничението в два часови пояса - от 6 до 8 сутринта и от 18 до 20 часа вечерта беше въведено, след като два поредни дни преди великденските празници потокът на излизащите от София коли към провинцията драстично се увеличи, въпреки всички призиви от страна на Оперативния щаб да не се пътува и разнася заразата по провинцията. София и до този момент е най-голямото огнище на коронавирус у нас с близо 600 случая. 

От МВР изразиха разочарованието си от откровените лъжи на гражданите и от отношението им към органите на реда, които полагат грижи за тяхното здраве. 

Тази сутрин шефът на Оперативния щаб Венцислав Мутафчийски заяви, че няма основания на този етап да се отменят ограничения и да се разхлабват мерки.

Натрупалите се опашки обаче явно са принудили властите да отменят ограничението за влизане и излизане от столицата. От МВР обаче предупредиха, че ще проверят всички декларации, които гражданите предоставят на КПП-та. До този момент статистиката показа, че всяка шеста декларация за преминаване през КПП-та е с невярна информация, а бяха засечени и случаи, в които се декларира служебен ангажимент от лица, които са регистрирани като безработни в Бюрота по труда.

Около 17 000 автомобила излезли от София след затварянето ѝ

Около 17 000 автомобила излезли от София след затварянето ѝ

90 били констатираните нарушения в представените декларации