Пожарът на терминал "Пристанище Запад" в Бургас е овладян още преди 8 часа тази сутрин. Това съобщиха от управата на пристанището. При инцидента няма пострадали хора, сгради, товари и механизация. Няма опасност от обгазяване.

Пожарът избухна около 05:00 часа сутринта на 22.12.2022 г. Служители на "БМФ Порт Бургас" забелязали огън на площадка на терминал "Пристанище Запад". Веднага е подаден сигнал на телефон 112. На място пристигнали четири противопожарни автомобила, които се включили в гасенето на пламъците.

В гасенето на огъня се включиха пожарната кола и други съоръжения за противопожарна защита, собственост на "БМФ Порт Бургас". Екипите на дружеството и на "Пожарна безопасност" работиха в пълна координация.

Няколко часа пожарникарите се бориха с огъня. Към 08:00 ч. огънят бе напълно овладян. Четири багера разстилат обгорената скрап, която се обработва с вода, с цел пълното потушаване на пожара. Пушекът, който е забелян над мястото на пожара не е вследствие на обгазяване, а на изпарения от обливането с вода на тлеещите остатъци, уточняват от управата на пристанището.

Пожар бушува на Пристанище Бургас- запад

Пожар бушува на Пристанище Бургас- запад

Няма информация за пострадали хора