Път пропадна в столичния кв. "Манастирски ливади", в непосредствена близост до строеж. Аварията е между улиците "Боянски водопад" и "Шарл Шампо".

Кметът на район "Триадица" Димитър Божилов и зам.-кметът по строителството Христо Вълчанов бяха на мястото на аварията в кв."Манастирски ливади", съобщиха от общината. Заедно с тях бяха и представители на общинските органи.

Причините за пропадането се изясняват.

Снимка 457095

Източник: Столична община

Малко по-късно кметът на район "Триадица" Димитър Божилов заяви, че аварията е станала към четири часа сутринта, а той бил уведомен към шест часа. Пропадналата улица е отцепена от екипи на аварийната служба на Столична община.

Причина за аварията е увреждане на земната маса под пътната настилка. Това може да се дължи на спукан водопровод или на неправилно укрепване.

Екип от експерти на ДНСК, УАСГ и проектанти на строежа анализират случващото се и предприемат мерки за реакция от страна на района, увериха от районната администрация. 

Пропадна ремонтирано преди година платно от виадукта до тунел Топли дол

Пропадна ремонтирано преди година платно от виадукта до тунел Топли дол

Според АПИ ремонтът още не бил приключил и нямало проблем

"Констатираното ще бъде отразено в установителни актове. В случай на установени нарушения от страна на строителя, ще бъдат наложени санкции", увериха от район "Триадица".

На обекта са отишли представители на Дирекция Национален строителен контрол (ДНСК), Направление Архитектура (НАК), районният кмет и неговият заместник по строителната дейност, както и главният архитект на район "Триадица". 

Припомняме, на 7 септември 2018 г. кола пропадна в изкоп в столичния кв. "Овча купел". 

Кола падна в изкоп в столичния квартал "Овча купел"
Обновена

Кола падна в изкоп в столичния квартал "Овча купел"

На метри от свлачището има 9-етажен жилищен блок