Асеновградчани внесоха в Народното събрание подписка. Съдействие им оказаха Обединените патриоти.

Пред медиите Искрен Веселинов обясни, че ще съдейства на притеснените и недоволни граждани и се закани, че от ОП няма да позволят случая да затихне и мерките да бъдат моментни.

Подписката е събирана от асеовградчани във връзка с инцидента, в който група цигани биха деца на канала за гребане. В нея са се подписали около 10 хил. души.

Протестите в Асеновград продължават до дупка

Протестите в Асеновград продължават до дупка

Митингите и шествията им са мирни

"Подписката има няколко искания - преди всичко справедливо и бързо възмездие на всички виновни за побоя над децата", заяви патриотът.

Хората искат въоръжена охрана на язовира и по-сериозно полицейско присъствие в града.

Настояват за спазване на закона от всички хора и хора с няколко присъди да не бъдат на свобода, заяви той. Веселинов посочи ,че подписалите се в нея искат още, когато някой застрашава живота им, полицията да го арестува и той да понесе справедливо наказание.

Съдът освободи двама от биячите в Асеновград, 7 остават в ареста

Съдът освободи двама от биячите в Асеновград, 7 остават в ареста

Срещу гаранция от 1000 и 3000 лв...

Припомняме, на 26 юни, понеделник, цигани нападнаха първо момичета, които тренират кану-каяк в езерото "40-те извора", а след това инцидентът прерастна в масово сбиване. По-късно деветима бяха арестувани.

Събитията предизвикаха бурни реакции в града. Хиляди се събраха да протестират срещу незаконно пребиваващите цигани в града. Вицепремиерът Валери Симеонов също отиде на проверка в Асеновград.

В петък, 30 юни, Районният съд в Асеновград реши да остави в ареста всички 9 задържани. Тогава съдията по делото заяви, че в сблъсъците са участвали още хора, които за момента не са установени. По време на заседанието всичките 9 задържани не са признали вината си.

От 26 юни насам гражданите на Асеновград излизат всяка вечер на протест. Най-мащабното недоволство беше в неделя, 2 юли, когато хиляди протестиращи пожелаха отговорните за сблъсъците да бъдат наказани. По време на протеста в неделя имаше и трима задържани за действия по хулигански подбуди. Единият от задържаните е известният бургазлия Петър Низамов - Перата