Проверки очакват Слънчев бряг през целия сезон.

Те ще са в няколко направления - констатиране на данъчни нарушения, търговия с акцизни стоки (алкохол, цигари или горива), нарушаване на нощната тишина, осъществяване на търговия с маркови стоки, без съгласието на притежателя на лиценза и други.

В Слънчев бряг Симеонов вижда Содом и Гомор

В Слънчев бряг Симеонов вижда Содом и Гомор

Валери Симеонов отново загрижен за спокойствието на туристите

Проверките ще акцентират и върху превенцията на криминалните престъпления, сред които джебчийските кражби и кражбите на лично имущество, оставено без надзор. Командировани служители в смесени патрули с местните полицаи ще осъществяват проверки в рисковите зони, необхванати от системата за видеонаблюдение в курортния комплекс.

Центрове за съвместни проверки по Черноморието работят от днес

Центрове за съвместни проверки по Черноморието работят от днес

Вицепремиерът ще присъства на първите заседания

Ще се контролира засилено и обстановката по пътищата - командировани полицаи от "Пътна полиция" от вътрешността на страната ще следят за сигурността на туристите по пътищата в Бургаски регион. Ще се следи главно за употребата на алкохол и наркотични вещества.

Проверките в Слънчев бряг ще се извършват паралелно от различни екипи, в които ще участват служители от МВР, НАП, Агенция "Митници" и други ведомства.

Стотици данъчни инспектори проверяват Черноморието

Стотици данъчни инспектори проверяват Черноморието

Проверяват цялото Черноморско крайбрежие

Припомняме, по-рано днес стана ясно и че стотици данъчни инспектори започват лятната контролна кампания по цялото Черноморие. Проверките ще обхванат всички населени места на Черно море, а не само големите градове и курорти.

Предвидено е инспекторите да направят над 25 000 проверки от утре до края на туристическия сезон. Основният акцент на проверките ще бъде отчитането на обороти и издаване на касови бележки.