Местните лидери на пет десни партии в Стара Загора подписаха споразумение за съвместно участие в изборите за местна власт през есента, съобщи радио Стара Загора.

Ръководствата на СДС, ДСБ, ССД, ЗНС и БЗНС са стигнали до извода, че разделени не могат да постигнат успехи на местния вот.

Петимата лидери - Любка Иванова, Румен Димитров, Евгений Жеков, Методи Пенчев и Милко Чанков декларираха готовност да работят заедно за участие в местните избори с обща листа за общински съветници и за подкрепа на единна кандидатура за кмет.

Съобщено бе, че коалицията се създава вследствие на редица срещи на десните партии в Стара Загора в много широк формат, който не е довел до резултати. Затова се дава начало на обединението в по-тесен кръг от най-добре представените партии, като се очаква да се включат и други десни и десноцентристки политически сили.
Има възможност към коалицията да се присъединят ВМРО и "Новото време".

Според десните, ако ГЕРБ подкрепи сегашния кмет Евгений Желев за трети мандат, това ще бъде ясен сигнал, че тази партия не принадлежи към център-дясното политическо пространство.