С погребението на съпрузите Лилия и Красимир Цветанови в град Бяла в 10.00 ч. днес започна последното сбогуване с останалите 5 жертви от автомобилната катастрофа от 7 декември, когато загинаха 18 души.

Лилия (45г.) и Красимир (47г.), оставят сираци две дъщери. Те живеят в квартала около гара Бяла, от където са повечето от жертвите от трагедията в четвъртък.

Близките и съседите вече трети ден не са на себе си, мъката е смазваща, защото всички в този градски район са израснали заедно и във всичко досега са били неразделни, каза пълномощникът на кмета за квартала Танчо Копчев, цитиран от Дарик радио.

Над целия град неестествената тишина продължава. Свещите в черквата на централния квартал и параклиса на гара Бяла ден и нощ продължават да горят с молитви за здравето на ранените в болниците.

В коментарите си гражданите на Бяла винят за трагедията тясното мостово съоръжение и шофьора на камиона, предизвикал инцидента.

Според разкази на свидетели, тежкият камион е започнал неправилно изпреварване и при прибирането си в дясно, когато е видял идващ насреща микробус, е блъснал автобуса, който падна през парапета на моста над р. Янтра.