Само на 10 октомври полицаите от Варна откриха 22 кубически метра дървесина без яснота от добиването.

Полицаи и горски служители от Варна са открили в частен дом на 57-годишен мъж в село Гроздьово 5 куб. м. дърва за огрев от различни дървесни видове без необходимата документация и маркировка. За тези 5 кубика дърва има образувано бързо полицейско производство. За петте кубика дърва за огрев е уведомен и прокурор от Районна прокуратура - Варна.

Същият ден, десет минути по-късно полицаи и горски "гостували" на друг частен дом, обитаван от 34-годишен мъж в с. Гроздьово. Там открили 9 куб. м. дърва за огрев от различни дървесни видове без необходимата документация и маркировка. И по неговия случай има образувано бързо полицейско производство и е уведомен прокурор от Варненската районна прокуратура. 

Агенцията по горите засилва контрола върху дървата за огрев

Агенцията по горите засилва контрола върху дървата за огрев

157 кубика незаконни дърва са задържани само за седмица

Третият случай е от 12:30 часа на 10 октомври - полицаи и горски са проверили дома на 39-годишен мъж, където открили 4 куб. м. дърва за огрев от различни дървесни видове без необходимата документация и маркировка. И по този случай е образувано бързо полицейско производство, уведомен е прокурор от Районна прокуратура - Варна.

Петдесет минути след първата проверка полицаите и горските влезли в четвърти дом в село Гроздьово, чийто домакин е 24-годишен. Там намерили 4 куб. м. дърва за огрев от различни дървесни видове без необходимата документация и маркировка. По случая е образувано бързо полицейско производство, уведомен е прокурор от Районна прокуратура - Варна. 

Забавят доставката на дърва за огрев в Плевенско

Забавят доставката на дърва за огрев в Плевенско

Община Плевен предоставя дърва от общинските гори на населението на специални цени