Затварят временно пътя към Рилския манастир, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура".

От 8.00 до 10.00 часа днес движението при 27-ми км от пътя ще бъде ограничено за всички моторни превозни средства. Причината е извършването на укрепителни дейности на срутището в участъка.

Извършват се строително-монтажни работи по ремонт на преградна стена. Въведена е временна организация на движението и преминаването в района на срутището се осъществява с двупосочно движение в една лента със скорост до 20 км/ч. и се регулира със светофарна уредба.

Ремонтират пътя към Рилския манастир през целия март месец

Ремонтират пътя към Рилския манастир през целия март месец

Ще бъде изградена тунелна завеса

Припомняме, в участъка по пътя от Рила до най-големия манастир в България редовно се образуват срутища.

В началото на 2021 г. свлачище отново блокира пътя към Рилския манастир.

Куриозното в случая беше, че отсечката се укрепваше многократно и имаше многобройни уверения, че проблемът може да се реши генерално.

В края на 2020 г. самият премиер Бойко Борисов инспектира укрепеното вече срутище на пътя и заяви, че иска "тук да е като картичка, като дойдат хората да се поклонят на тази Света обител, да няма недоизкусурено нещо".

Укрепителните дейности, за които правителството отпусна 6,5 млн. лв., започнаха в края на юни и включваха възстановяване на пътната настилка по участъка.

Заради срутването на уж укрепения участък много от критиците на кабинета с ирония коментираха, че некачественото укрепване на пътя до Рилския манастир прилича на цялостното управление на държавата. По тази аналогия може да се обобщи, че завършването на ремонта на пътя дни преди изборите на 4 април ще отбележи и края на предизборната кампания на ГЕРБ.