Контролът (на откритите пазари - б.р.) е постоянен. На практика от началото на седмицата има над 2600 проверки, извършени от колегите от столичния инспекторат. Това обясни зам.-кметът на София Дончо Барбалов.

От днес има заповед за носене на предпазни маски на открито на пазарите и тържищата. Проверката на контролните органи цели да проверим до колко тази заповед се спазва, поясни Барбалов, който с представители на общинска полиция извършиха проверка на "Женския пазар".

Маските стават задължителни на пазарите в Софийска област от 12 до 26 март

Маските стават задължителни на пазарите в Софийска област от 12 до 26 март

Учениците от V до ХІІ клас в областта минават онлайн

Има наложени актове по досега действащите разпоредби, сега те са по-строги. В градския транспорт има от началото на месеца глоби. Нека спазваме мерките, нека спазваме правилата, това е за здравето на всеки от нас, призова Барбалов.

В моловете има проверки, на тържищата също. Важно е всеки да подхожда съзнателно. Целта е да има траен ред и спазване на противоепидемичните мерки, уточни той.

Един от проверяващите на открития Женски пазар в София обясни, че хората се дисциплинирали.

"В част от пазара е създадена добра организация - входове, изходи, контролиране на броя на посетители, но в част от пазара има какво още да се изисква", обясни той и каза, ще е изискал контролните органи да са безкомпромисни към нарушителите и да налагат санкции", обясни столичният зам.-кмет.

Той каза, че контролът е постоянен.