До края на седмицата пострадалите от пороите в Бургас и Камено получават еднократна парична помощ. В размер до 325 лв. еднократна помощ ще получат всички нуждаещи се от селата Равнец, Братово и квартал Горно Езерово в община Бургас и селата Полски извор, Ливада, Черни връх, Тръстиково и Трояново в община Камено. В тези населени места продължава извършването на социални анкети и обработването на заявленията.

Помощта се отпуска на лица и семейства по настоящ адрес, на който се извършва и социалната анкета. Право на помощ имат собствениците на законно построени и единствени жилища или хора, които имат учредено вещно право на ползване на тези жилища. За едно и също жилище не може да бъде отпускана повече от една възстановителна помощ.

Три жертви и бедствено положение след дъждовете в Бургаско
Обновена

Три жертви и бедствено положение след дъждовете в Бургаско

Река Велека прелива в село Кости, в Царево е наводнен площадът

Еднократната финансова помощ в размер до 325 лв. ще бъде отпусната в спешен порядък - до края на тази седмица - 3 ноември, на всички пострадали, за които има необходимост от покриване на инцидентно възникнали нужди и щети.

Социалните работници от дирекциите "Социално подпомагане" в Айтос и Бургас работиха извънредно през почивните дни и обработиха първите 86 от общо 112 приети досега заявления за подпомагане с еднократна помощ на пострадалите от наводненията в Бургаска област.

Най-малко 4 млн. лв. щети от бедстието очаква Нанков

Най-малко 4 млн. лв. щети от бедстието очаква Нанков

Пречиствателната станция в квартал "Горно Езерово" е изцяло под вода