Пожар избухна край Радомир късно снощи, съобщава bTV.

По данни на пожарната служба са засегнати близо 10 декара гора.

Огнеборци от Перник и Радомир, както и горски служители потушават огъня. В близост няма жилищни сгради и няма опасност да бъдат засегнати хора.

Очаква се гасенето да продължи и днес, въпреки че преди полунощ пламъците намаляха значително. Преди два дни на същото място отново избухна пожар.

От пожарната информират, че сигнал за случая е получен в 20:33 часа снощи. Засегнатият район е край пътя за хижа "Орлите" в планината Голо Бърдо. В гасенето на огъня вчера са участвали 3 пожарни автомобила и 10 горски служители. Пожарът е локализиран на площ от около 8 дка. През нощта е било осигурено дежурство с 1 пожарен автомобил с 3 огнеборци. 

200 сигнала за пожари в страната за денонощие

200 сигнала за пожари в страната за денонощие

Над 90% от пожарите са предизвикани от човек

Вчера са пламнали и сухи треви между селата Паничери и Старо Железаре в община Хисаря. Сигнал за пожара е получен в 13:19 часа вчера. В гасенето са участвали 6 екипа огнеборци. Пожарът е локализиран на площ от около 2000 дка сухи треви и изоставени градини. През нощта на място са останалки да дежурят 2 екипа с общо 6 огнеборци.

В двата района днес се извършва обход и при отпадане на необходимостта от продължаване на дежурството екипите ще бъдат освободени.