Пожарът в община Струмяни продължава да се разпространява, като на моменти огънят под село Цапарево преминава от низов във върхов. Засега няма опасност за къщите в селата Цапарево и Кърпелево, чиито жители бяха евакуирани. Имуществото на хората от тези населени места се охранява от служители на МВР, съобщи БНТ.

Двата френски самолета, които гасиха пламъците от въздуха вчера, заминаха обратно за Франция. Днес в гасенето ще се включат два хеликоптера от авиобазата в Крумово. Очаква се по европейския механизъм за защита да пристигнат и два самолета от Швеция, които първо ще направят оглед и активно ще се включат в гасенето от утре.

Вчера от община Струмяни обявиха, че са нужни доброволци, които да се включат в гасенето, но те трябва да са подготвени и да съгласуват действията си с пожарникарите на терен.

Продължава да гори и пожарът при границата ни с Гърция, където огънят е навлязъл от 50 до 100 метра в наша територия. Борбата с пламъците ще продължи и днес, както от българска, така и от гръцка страна. Пожарът в Северна Македония в близост до границата ни е почти овладян към този момент.

Горя предприятие за отпадъци край Пловдив

Горя предприятие за отпадъци край Пловдив

В близост до предприятието има и транспортна фирма за международни превози