Пешеходната пътека на бул. "Осми Приморски полк" - на кръстовището с ул. "Братя Миладинови", на която загинаха две жени, остава, но ще бъде допълнително обезопасена, съобщи БНР.

Това е решението на Комисията по пътна безопасност на движението към Община Варна. Извънредното заседание бе свикано заради вчерашната катастрофа, при която 2 жени загинаха на пешеходна пътека.

Досега, освен пътеката тип "зебра", там е била поставена и предупреждаваща за внимание фигурка на дете, която обаче била счупена. Имало и указателни знаци.

По решение на комисията на мястото ще бъде изградена изкуствена неравност на пътните платна, без бус лентите.

И общинари се захванаха с пешеходната пътека във Варна

И общинари се захванаха с пешеходната пътека във Варна

Заседават извънредно заради катастрофата, при която загинаха 2 жени

Комисията взе решение да се премахнат възможностите за пешеходно преминаване на две места - на бул. "Цар Освободител" и ул. "Любен Каравелов" (над Икономическия университет), както и на бул. "Вл. Варненчик" - в района на бившия ресторант "Рощок".

В Комисията по пътна безопасност участваха експерти от дирекциите "Инженерна инфраструктура и благоустрояване", "Управление на сигурността и контрол по обществения ред", "Образование и младежки дейности" към Община Варна, представители на сектор "КАТ - Пътна полиция", "Областно пътно управление", "Градски транспорт", общинската фирма, която отговаря за светофарните уредби "Тасруд", от "Елит - Пътна сигнализация", както и от неправителствените организации "Карай умно, искам живот", Международната асоциация на пострадали при пътно-транспортни произшествия, велоклуб "Спартак" и "Варна диша" и др.

Варненци искат обезопасителни мерки на пешеходна пътека

Варненци искат обезопасителни мерки на пешеходна пътека

Където вчера загинаха 2 жени