Общинският съвет във Варна прие оставката на управителя на Очната болница, предаде БНР.

Д-р Руслан Тошев подаде заявление за напускане в петък. На днешното заседание за временен управител на здравното заведение до провеждането на конкурс беше избрана проф. Христина Групчева.

По време на обсъждането на ситуацията в болницата общинският съветник Димитър Карбов изрази опасения за приватизация и използване на терена за други цели.

Медиците от Очната болница във Варна с ултиматум към Общината

Медиците от Очната болница във Варна с ултиматум към Общината

Ако до 7 април не се отпуснат средства, напускат

От своя страна председателят на Общинския съвет Тодор Балабанов заяви, че предстои да се проведе широк обществен дебат относно бъдещето на лечебното заведение. Той увери, че няма да се допусне да се стигне до закриване на болницата.

Припомняме, в началото на март стана ясно, че медиците в Очната болница негодуват срещу условията на труд и лошото материално състояние на здравното заведение, което е собственост на Общината. Според тях липсва мениджмънт от страна на управителя на болницата.

Тогава те подадоха колективна оставка и заявиха, че ако до 7 април, когато беше крайната дата на предизвестието им, не бъдат отпуснати средства за базата, ще напуснат окончателно.

Колективна оставка подадоха лекарите от очната клиника във Варна

Колективна оставка подадоха лекарите от очната клиника във Варна

Заради течащ покрив, хигиена и остаряла апаратура