Жителите на пернишките квартали "Изток", "Мошино" и "Тева" и на селата Големо Бучино и Люлин отново са без вода, съобщи БНР.

Голямата авария от петък не е била отстранена напълно и ремонтните дейности ще продължат и днес, съобщават от местното ВиК.

Ревизоро и кметът на Перник още не са изпили ракията

Ревизоро и кметът на Перник още не са изпили ракията

Сдобрихме се, увери екоминистърът

От дружеството отричат ежедневните аварии в общината да се дължат на по-високото налягане в новия водопровод от Мало Бучино.

Като причина за авариите се посочва амортизираната водопроводна мрежа.

Припомняме, от миналата година област Перник е в бедствено положение заради водната криза, която бе обявена в цяла област на 18 ноември.

Поредна авария остави част от Перник без вода

Поредна авария остави част от Перник без вода

"На сухо" се оказаха и Батановци и шест села

Решението за изграждането на водопровода, за да се вземе вода от "Белмекен" и да се доведе до Перник, беше взето от Министерския съвет като единственото възможно, което да подпомогне Перник и кризата с обема на язовир "Студена". То беше прието и с гласуване от Столичния общински съвет, с което се даде разрешение за включване към ВиК мрежата на София.

На 21 март кметът на Перник заяви, че е готов да стигне и до съда, за да изчисти отношенията с Ревизоро. Дни по-късно стана ясно, че градоначалникът е готов да приеме подадена ръка от страна на екоминистъра.