Граничните контролно-пропускателни пунктове в страната работят нормално. Това съобщават от МВР с актуална информация към 12.30 ч.

Кръстовището на пътя Силистра - Добрич на изхода при с. Калипетрово е затворено.

Движението по път II-21 Русе - Силистра при кръстовището на с. Старо село, както и път Плевен-Долни Дъбник в района на с. Ясен вече е възстановено. Пътищата бяха затворени към 10 ч. заради протестите на земеделските производители.

Припомняме, че вчера те блокираха със селскостопанска техника десетки пътни участъци в страната, а днес се събират в 10 ч. при село Долни Богров в столичния район "Кремиковци".

Там те ще чакат разрешение за влизане в София и предвиждат протестът им да продължи пред Министерски съвет. В него участват зърнопроизводители, животновъди, пчелари, производители на плодове и зеленчуци и др.

От Министерството на земеделието и храните съобщиха, че днес министър Кирил Вътев ще се срещне с протестиращите земеделски производители на сборния им пункт на Ботевградско шосе в района на Долни Богров.

Протестът на земеделците ще се премести пред сградата на Министерския съвет, веднага след като приключат тези на КТ "Подкрепа" и КНСБ. Това оповестиха зърнопроизводители пред сградата на Столичната община, предаде Нова телевизия.

Браншът е разположил около 600 селскостопански машини на един от входовете на София при Долни Богров. Столична община е дала разрешение до 80 от тях да бъдат преместени в сряда между 5 и 7 часа сутринта към бул. "Тодор Александров".

От земеделския сектор възнамеряват протестите да продължат до изпълнението на всички поставени искания.

Протестът на зърнарите се позиционира на подстъпите на София

Протестът на зърнарите се позиционира на подстъпите на София

След среща в МВР е постигнато споразумение да не затрудняват движението в столицата