Разкриха две наркооранжерии в Костинброд и Пирдоп.

Разследването по първия случай е започнало в началото на вчерашната спецакция в Софийска област. При проведено оперативно наблюдение в землището на село Градец криминалистите задържали столичен рецидивист в момент на пренасяне на канабисови стръкове.

В специална палатка за сушене били открити канабисови стъбла, а наоколо били установени множество туби, торове и бидони. Разследващият екип установил, че съпричастен към незаконната дейност на задържания е и друг мъж от София.

При последвалото претърсване на адреса му униформените разкрили в жилището оборудвана оранжерия за отглеждане на канабис на лампи.

Иззети са саксии с канабисови растения, пликове със зелена и кутии с около 90 грама суха тревиста маса, електронна везна, вентилатори, въздуховод, лампи и торфопочвена смес.

39-годишният мъж е задържан за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

Близо 6 кг суха тревиста маса канабис са иззети вчера и в Пирдоп.

Претърсено е помещение в бившия стопански двор на село Челопеч. Вътре били открити десетки сушащи се канабисови растения, както и на пликове и буркани с "готова продукция". Иззети са и две електронни везни.

Изяснена е самоличността на ползвателя на имота и са предприети действия по установяването му. По случая е образувано досъдебно производство.

В рамките на проведената вчера специализирана полицейска операция на територията на ОДМВР-София са задържани общо 35 души, петима от които за притежание/отглеждане на наркотици, двама за упражнено домашно насилие, двама за нанесен тежък побой. Останалите са задържани във връзка с други криминални деяния.

Разкриха нарколаборатория и две оранжерии за канабис в Софийско

Разкриха нарколаборатория и две оранжерии за канабис в Софийско

Друга наркооранжерия е открита и в Самоков