Заместник-министрите на екологията проверяват чистотата на въздуха в Русе, съобщиха от МОСВ.

Зам.-министър Атанаска Николова, която е с ресор "Опазване чистотата на въздуха" и Николай Кънчев, който отговаря за екоинспекциите са изпратени от екоминистър Емил Димитров - Ревизоро да проверят качеството на въздуха в гр. Русе.

В проверката, която е насрочена за 16 септември 2020 г., ще участват и инспектори от РИОСВ - Русе, директорите на дирекции "Опазване чистотата на въздуха", "Екологична оценка, оценка на въздействието върху околната среда и превантивна дейност" и "Политики по околната среда и координация на контролната дейност" в Министерство на околната среда и водите, както и длъжностни лица от Изпълнителна агенция по околна среда.

Две нови станции измерват чистотата на въздуха в Русе

Две нови станции измерват чистотата на въздуха в Русе

Заради продължаващите с години проблеми с обгазяването в града

Зам.-министрите трябва да се срещнат с кмета на община Русе и председателя на анкетна комисия, подали сигнали в МОСВ. Предвижда се да бъдат обсъдени Програма за опазване на околната среда в Община Русе и Програма за качеството на атмосферния въздух на община Русе.

В двудневен срок - до 18 септември, зам.-министрите трябва да докладват за нарушенията, предприетите административно-наказателни действия, както и предложенията си за подобряване качеството на въздуха.

Русенци блокират ГКПП "Дунав мост" заради мръсен въздух

Русенци блокират ГКПП "Дунав мост" заради мръсен въздух

Кметът не е съгласен с економистърът, че трябвало да се оправят сами