Част от английските туристи, блокирани в Банско, напуснаха курорта с три автобуса и полицейски ескорт, съобщават от "24 часа".

Те ще бъдат откарани директно до летище София.

Чуждите граждани бяха изведени от града стана със съдействието на посолството на Великорбритания. Днес автобусите отведоха само тези, които имат полети същия ден. Други англичани останаха в Банско като им беше обещано, че и през следващите дни ще има автобуси.

Оказа се обаче, че заради късното тръгване на превоза някои от британците вече са изпуснали днешните си полети. По тази причина те недоумяваха къде ще останат да нощуват в София.

С кордон изведоха британците от хотела на Лъвов мост

С кордон изведоха британците от хотела на Лъвов мост

80 души трябва да отпътуват днес с чартърен полет

В Банско са останали и малко руски туристи. Те също са се свързали с посолството си и са получили съдействие за извеждане от града.

Припомняме, вчера оперативният щаб реши Банско да бъде поставен под карантина две седмици.

Ден по-рано ски зоната в Банско и другите два основни зимни курорта у нас - Боровец и Пампорово, беше затворена. Причината за мярката беше, че сред потвърдените случаи на коронавирус бе този на 9-годишно дете от Англия в Банско. По-късно пък стана ясно, че в Троян е регистриран първи случай на коронавирус, като заразеният е мъж, работил като ски учител в Банско.

Кметът на Банско: Има още много туристи, туроператорите да ги изведат чрез МВР

Кметът на Банско: Има още много туристи, туроператорите да ги изведат чрез МВР

След кризата Банско пак щял да е дестинация №1 у нас и на Балканите