Само един кандидат се е явил на търга за ремонт на 103-градусовия гейзер в Сапарева баня, който преди три месеца претърпя авария, съобщи БНР. Фирмата-кандидат е от Пловдив и е лицензирана за такива дейности.

През май аварира тръба от каптажа на гейзера на около 460 метра дълбочина. От налягането на водата спадна, пулсиращият на всеки 20 секунди до 20 метра височина гейзеров стълб спря. 

Ремонтират спешно каптажа на минералния гейзер в Сапарева баня

Ремонтират спешно каптажа на минералния гейзер в Сапарева баня

Ремонтите ще струват около 300 хиляди лева, поясни кметът

Наложи се разбиване на 50-сантиметрова бетонова плоча, за да бъдат включени помпи и да се подава от топлата минерална вода за хотелите и почивните бази в града.

От общината ще изчакат да отмине летния сезон, самият ремонт ще започне вероятно след 10 септември и според договора трябва да приключи за 20 дни.

Поскъпва водата в града, където досега бе най-евтина - Сапарева баня

Поскъпва водата в града, където досега бе най-евтина - Сапарева баня

Повишението е и за питейната, и за минералната вода

Общината е осигурила необходимите средства - около 120 хиляди лева. От местната управа обаче недоумяват за разпореждането на МОСВ, откъдето задължили провеждането на търг, вместо да се отиде на пряко договаряне и ремонтът вече да беше завършил още преди летния сезон и наплива на туристи, коментира кметът на Сапарева баня Калин Гелев.