От Гражданското сдружение "Мрежа за инициативи и решения" (МИР) предожиха решение за транспортните проблеми на столичните квартали Княжево и Владая на среща в столична община. На обсъждането присъства и общинският съветник и съпредседател на "Политическа група 5" в Столичния общински съвет, инж. Симеон Славчев, съобщиха от сдружението.

Жителите на Владая и "Княжево" блокираха Е79
Обновена

Жителите на Владая и "Княжево" блокираха Е79

За пети път: Протестиращите настояват за подобряване на обществения транспорт и инфраструктурата в района

"Напоследък е модерно да се критикува, да се посочва конкретен проблем, но да не се предлага как да бъде решен той. МИР се заема с предлагането на конкретни решения, като имаме готовност да посочим как да бъдат решени транспортните проблеми на Столична община и то в цялостна стратегическа рамка, а не на парче", заяви председателят на организацията Георги Кардашев.

Целта на сдружението е да промени модела на взаимоодействие между гражданските и неправителствените организации и органите на местното самоуправление.

Граждани от Владая, Горна баня и Княжево се надигнаха срещу задръстванията

Граждани от Владая, Горна баня и Княжево се надигнаха срещу задръстванията

Въпреки хвалбите на властта с новите пътища

По време на срещата ескперти от МИР разговаряха с представители на "Инициативен комитет за подобряване качеството на транспорта на Княжево и Владая" и се заеха да предложат конкретни решения на проблемите на тези два сталични квартала.

Проблемите на Княжево и Владая трябва да се разгледат като част от цялостната концепция за решаването на транспортните проблеми на София, смятат от сдружението.

Жителите на Владая и Княжево - безпомощни и унизени от градския транспорт

Жителите на Владая и Княжево - безпомощни и унизени от градския транспорт

В писмо до news.bg жители на Княжево и село Владая споделят за свой огромен проблем

Преди седмица Славчев се срещна с жителите на Владая и Княжево и пое ангажимент да им съдейства. В дискусията участваха и представителите на Инициативния комитет - Любомир Секулов и Васил Николов и експертите д-р Веселин Грозданов от "Клъстер за зелен транспорт" и проф. Емил Железов и доц. Симеон Ананиев, преподаватели във ВТУ, които са част от Експертния съвет по транспорт на МИР.

Според експертите едно от бързите и лесни решения е да се изгради модул жп спирка във Владая. "Така само след година владайци ще имат достъп до метрото през градската железница, която ще спира на бъдещата метростанция Овча купел", обясни доц. Симеон Ананиев.