Часове преди мача България - Англия от СДВР припомнят забраната си за носене на опасни предмети на стадиона.

Сред забранените предмети са: огнестрелно оръжие; пиротехнически изделия; ножове; палки; боксове; чадъри; бутилки, в това число и парфюми.

Малолетните зрители ще бъдат допускани на стадиона с пълнолетен придружител и предварително попълнена декларация,

От Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР) организират охраната на обществения ред и безопасност на движението в столицата за срещата от квалификациите за Европейското първенство по футбол 2020 между националните отбори на България и Англия. Двубоят започва тази вечер от 21.45 часа на Националния стадион "Васил Левски".

Преди, по време и след мача полицаите ще следят за опазването на обществения ред и за недопускането на инциденти на територията на града.

На стадиона няма да бъдат допускани пияни зрители. Ограничен е достъпът за хора с огнестрелно оръжие, пиротехнически изделия, ножове, палки, боксове, бутилки.

Не се допуска носенето на парфюми, и чадъри. Предприети са стриктни мерки за недопускане на зрители, които имат наложена съдебна забрана за посещение на спортни мероприятия. Малолетни ще бъдат допускани на територията на стадиона само с пълнолетен придружител и предварително попълнена декларация.

Заради наложено наказание от УЕФА няма да бъдат настанявани зрители на блокове № 35, 36, 37, 38, 39, 40 и 41 в сектор "Г".

От МВР приканват зрителите да се възползват от по-ранното отваряне на входовете на стадиона. Вратите за посетители ще бъдат отворени в 20.00 часа. За привържениците на Англия са предвидени за отваряне входове № 22, 23, 24, на сектор "Г" и вход № 25 на сектор "А" на стадиона. Привърженици на българския национален отбор, закупили билети за сектор "А", ще бъдат пропускани през входове № 1 и 2.

Спортният сблъсък се охранява и от частни охранителни фирми. Те следят за опазване на реда на територията на стадиона по време на провеждане на срещата. При дейността си те ще бъдат подпомагани от полицейски служители, които ще се намесват при възникнала необходимост.

Заради футболната среща ще бъде забранен престоят и паркирането на превозни средства:

- от 17:00 часа на 10 октомври (четвъртък) до 24:00 часа на 14 октомври (понеделник) при сектор "Г" на Националния стадион "Васил Левски";

- от 08:00 до 24:00 часа на 14 октомври (понеделник) на моста пред Националния стадион "Васил Левски" и на ул. "Ген. Гурко", между булевардите "Евлоги и Христо Георгиеви" и "Васил Левски". 

Трима британци бити в центъра на София
Обновена

Трима британци бити в центъра на София

Инцидентите са различни преди срещата България-Англия

От 20:30 часа на 14 октомври (понеделник) до приключване на футболната среща, при необходимост и по преценка на ръководството на СДВР, е възможно да бъде забранено влизането на превозни средства в двете посоки (с изключение на автобусите на масовия градски транспорт) по:

- ул. "Ген. Гурко", между булевардите "Васил Левски" и "Евлоги и Христо Георгиеви";

- бул. "Евлоги и Христо Георгиеви", между пл. "Орлов мост" и бул. "Черни връх";

- бул. "Драган Цанков", между булевардите "Евлоги и Христо Георгиеви" и "Пейо К. Яворов".

Припомняме, тази нощ има три инцидента с британски граждани в центъра на София. Един англичанин е починал, изясняват се причините за смъртта му. 

Британец почина в София

Британец почина в София

Мъжът бил открит в неадекватно състояние