Вече шести ден няма следа от изчезналия по време на "Сурва" Емил Боев. Това накара властите и доброволците да сменят тактиката на издирване на младия мъж, съобщава БНТ.

Боев е видян за последно в нощта на 28 срещу 29 януари. Последният разговор с 25-годишния мъж е бил в 03:00 сутринта в Перник. Той е разговарял със свой приятел, но си е тръгнал разстроен и афектиран. От този момент нататък Боев е забелязан единствено на запис от камера във ферма в покрайнините на миньорския град.

В издирването на младежа се включи както полицията, така и доброволци. Използвани са термодронове. Водолази са влизали в реките и езерата в Перник, но следа от 25-годишния мъж няма.

Близките на Емил Боев и доброволците решиха да сменят тактиката. Те отправиха апел към хората в Перник за съдейстиет в издирването, тъй като започват да търсят младежа във всеки жилищен блок, включително и мазетата. Издирването ще бъде само в часовете между 10 и 22 часа, за да не притесняват хората през нощта. Екипи на полицията и пожарната ще придружават доброволците.

Всички действия по издирване в жилищните блокове и къщи ще се случват под ръководството на полицията, потвърди и кметът на Перник Станислав Владимиров. Полицията е водеща в това издирване и е препоръчително гражданите да съдействат само ако виждат, че е в екипа от издирващи има и представител на органите на реда, добави той.

Спасители, полицаи, пожарникари и доброволци дирят младия мъж от Перник

Спасители, полицаи, пожарникари и доброволци дирят младия мъж от Перник

В търсенето се използват кучета, дрон, термокамера и полицейски хеликоптер