Шофьорите в Пловдив стачкуват ефективно до пълното изплащане на заплати.Това е позицията на шофьорите от градския транспорт в Пловдив, след като е оповестено решението, взето на срещата при областния управител.

На нея кметът Иван Чомаков се е ангажирал да внесе извънредно предложение в дневния ред на утрешната сесия на Общинския съвет, на която съветниците трябва да одобрят отпускането на безлихвен заем от 450 хиляди лева на фирма "Градски транспорт" за изплащане на половината от дължимите заплати на работещите в дружеството. Общата сума на неизплатени заплати възлиза на 800 хиляди.

Предложението на кмета Чомаков е, безлихвеният заем да бъде връщан на равни вноски до месец ноември от новия собственик на дружеството - фирма "Транс сити".
Кметът Чомаков увери, че сделката за продажбата на 67 % от капитала на общинския превозвач ще бъде подписана в понеделник.
Шофьорите, които вече втори ден стачкуват, изчислиха, че едва във вторник ще стане възможно изплащането на дължимите суми. Те са категорични, че не приемат половинчато и компромисно решение и ще продължат протеста си до получаването на всичко дължимо.

И днес по 12-те линии на общинския превозвач в Пловдив не се движи движи нито една кола.