Новият министърът на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков е възложил да се проучи казуса със статута на крайбрежна алея "Капитан Георги Георгиев" във Варна. Това съобщават от МРРБ, като обясняват, че целта е да се защити обществения интерес и да се гарантира живота и безопасността на пешеходците по т. нар. Алея първа.

Припомняме, че след проверки от МРРБ, ДНСК и други институции подалият днес оставка областен управител на Варна Марио Смърков отмени издадената от предшественика му Благомир Коцев заповед за ограничаване на автомобилното движение по алеята. Идеята по крайбрежната алея да преминават коли се подкрепя от собствениците на заведения, докато жители на града са против.

От регионалното министерство посочват, че началникът на РДНСК във Варна Кирил Москов е издал заповед за детайлна проверка, която се провежда от 12 до 23 юни 2023 г. съвместно с МВР. Създадена е работна група, която ще провери на място и по документи строежа "Крайбрежна алея (дамба) "Капитан Георги Георгиев". До приключването на проверката се ограничава достъпът на моторни превозни средства в зоната, с изключение на автомобилите със специален режим и обслужващите обществените обекти по крайбрежната алея.

БНР информира, че около 200 души са се събрали днес пред сградата на Областната администрация, за да изразят недоволството си от отмяната на забраната за движение на автомобили по крайбрежната алея.

Ресторантьорите оспорват затварянето на Крайбрежната алея на Варна за коли

Ресторантьорите оспорват затварянето на Крайбрежната алея на Варна за коли

Настояват за спешна среща