За пръв път ски полиция ще следи за добрия обществен ред на пистите в Пампорово тази зима.

В патрулите ще се включат редови полицаи и екипи на „Пампорово" АД, заяви новият изпълнителен директор на дружеството Мариян Беляков, цитиран от Смолянднес.

Целта е да се избегнат инциденти с подпийнали скиьори и скандалджии, нарушаващи обществения ред, както и проблемите с паркирането.

Общо 90 оръдия за изкуствен сняг ще осигуряват снежната покривка за предстоящия зимен сезон в Пампорово. Само броят на новите съоръжения е 20, заедно с останалите се гарантира снежно покритие на 14 км. писти.

Общата дължина на различните по трудност трасета е 37 км. Всички те са рекултивирани и разширени, монтирани са и нови указателни табели, които дават информация за пистата и безопасността на скиьорите. 200 метра обезопасителни мрежи са монтирани до най-опасните места по трасетата.

Писта „Снежанка 2" тази зима ще бъде напълно осветена. За втора поредна година любителите на белите спортове могат да практикуват нощно каране в родопския зимен курорт, само че през този сезон е осветена цялата писта, монтирани са още 60 прожектора на стълбовете от двете страни на трасето.

Нощното ски каране започва от 18 до 22.30 ч., а цената на картата е 18 лева. За предстоящия сезон ще бъде изграден и ски гардероб, който ще обслужва скиьорите през тъмната част на денонощието.
В останалите гардероби също ще бъде доставено чисто ново ски и сноуборд оборудване.