Спира всякаква сеч във водосбора на наводнените села в Карловско, докато текат проверките за незаконна сеч, съобщи БНР. Вчера бяха обходени райони над Каравелово, днес това ще се случи над Слатина.

Продължава разчистването на селата, които най-много пострадаха от наводненията в Карловско - с. Каравелово, с. Слатина, с. Богдан, с. Войнягово, с. Столетово, с. Розино, с. Христо Даново и с. Дъбене. Днес отново ще се проверява дали незаконна сеч е причина за потопа, залял населените места в района. 

Искаме 130 млн. евро от ЕС за щетите в Карловско

Искаме 130 млн. евро от ЕС за щетите в Карловско

Служебният кабинет няма да предлага политики в бюджета за следващата година

Не спират усилията от улиците, дворовете и домовете в Каравелово, Богдан и Слатина покъщнината на хората да бъде изровена изпод тоновете кал, а струпаната дървесина да бъде разчистена и засегнатите от бедствието постепенно да се завърнат към живота си.

Кметът на с. Каравелово Славка Червенкова поиска доброволците първо да отиват в кметството и от там да бъдат разпределяни, но не уточни, че селото е сякаш разделено на три и достъпът от една до друга част е почти невъзможен. 

Близо 140 военни и днес са в помощ на пострадалите от Карловско

Близо 140 военни и днес са в помощ на пострадалите от Карловско

Детската градина в Каравелово също е пострадала, децата ще бъдат извозвани до филиала в грага

Всеки доброволец е ценен с помощта си, тя. От страна на местната администрация координатор на щаба в селото е Ивайло Гагов, но доброволци самостоятелно се организират, включително и за намиране на тежка техника за извозване на калта.

За най-необходимото в момента:

"Постоянно има нужда от питейна вода, защото няма вода в селото. Има нужда от консервирана храна, спално бельо и матраци. Има нужда от малка техника за разчистване на дворове и за изравняване на дворове. Колкото и хора да са не може да се изравнят дворове, които имат метър, метър и 50 и повече насипи".

От днес екипи на жандармерията ще се включат в опазване на имуществото на хората, а вицепремиерът и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев ще посети района. Министър Демерджиев ще участва и в започналата проверка за евентуално извършена незаконна сеч.