Метална ограда падна върху жена и дете в центъра на София. Инцидентът е станал на 20 декември, Игнажден, но за него се разбра сега, съобщи bTV.

Пострадалата се закани да си потърси правата в съда. Деница Аргирополус разказа, че оградата се стоварва върху нея, когато се прибира заедно с дъщеря си. Майката успява да предпази с тялото си детето и да го избута, но тя е затисната. има хематоми от лявата страна на тялото си.

Жената е съседка на запустялата сграда, тя живее на 100 м от там и семейството ѝ минава всеки ден покрай нея по няколко пъти.

По думите й, този ден вятърът не е бил толкова силен. 

МВР с правила за безопасно поведение при силен вятър

МВР с правила за безопасно поведение при силен вятър

През последното денонощие пожарната служба е реагирала на над 70 сигнала за паднали дървета и клони

Кметът на район "Оборище" заяви, че сградата е на братя Ашраф. Постройката е обезопасена от неизвестни за общината хора. "Преди няколко години дошли, почистили и обезопасили с оградни пана. Назначена била и охрана, но след известно време... Правени са предписание и проверки от администрацията", коментира районният кмет на "Оборище" Николай Александров.

От думите му стана ясно, че общинската администрация няма много механизми, по които да принуди собствениците да обезопасят постройката.

Пострадала жена е подала сигнал на тел. 112 веднага след инцидента и е отказала линейка. Тя е помолила да подадат сигнал за опасната ограда. В общината разбрали за инцидента три дни след падането на оградата.